Energiecoach voor bedrijven

De Energiecoach helpt je om je bedrijfsvoering te verduurzamen. Hij kan adviseren over bijvoorbeeld de mogelijkheden om energie te besparen of over te gaan op duurzame energie. Of bij het opzetten van een energiemanagementsysteem.

De Energiecoach voor de gemeente Zeist is Erwin Mikkers van de Omgevingsdienst regio Utrecht. Je kunt direct contact opnemen met hem per mail (e.mikkers@odru.nl) of telefoon (088 022 50 00).

Op de website van gemeente Zeist vind je meer informatie over de Energiecoach. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, maakt bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan.

mvonederland.nl

Duurzaam ondernemen in Zeist

Logo MVO Platform Zeist

Het MVO platform Zeist is er voor grote bedrijven én eenmanszaken, van profit tot non-profit. Van bedrijven die veel ervaring hebben met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en hun kennis willen delen, tot bedrijven die juist op zoek zijn naar kennis en ideeën.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is niet alleen beter voor mens en milieu. Het levert ook grote kostenbesparingen op en biedt nieuwe kansen voor je bedrijf of organisatie.

mvo-platform-zeist.nl

Samen voor Zeist

Samen voor Zeist is hét kenniscentrum voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) in Zeist en inspireert, activeert en voert uit in de gemeente Zeist. Het doel is de samenwerking en sociale binding tussen bedrijf en samenleving te vergroten en zo de samenleving te versterken. Je kunt je aansluiten door partner te worden.

samenvoorzeist.nl

Energiebewust ondernemen

Afbeelding van lamp

Als ondernemer kun je ook werken aan het besparen van energie. Kijk op het Klimaatplein voor quick wins, een stappenplan en handige rekentools om energiebewust te ondernemen.

klimaatplein.com

Duurzaam bouwen voor professionals

Bij nieuwbouw zijn er wettelijke eisen voor de energiekwaliteit van een gebouw en het duurzaam gebruik van materialen. 

GPR Gebouw is een instrument waarmee aan de invulling van enkele van deze milieu-eisen voldaan kan worden.

Het gebruik van GPR gebouw wordt gratis door de gemeente beschikbaar gesteld.

Meer informatie en aanvragen kan via de website van de gemeente.