Meer oplaadpunten in Zeist

Elektrisch vervoer verbetert de luchtkwaliteit en is stil en duurzaam. Daarmee heeft elektrisch rijden de toekomst. Het aantal elektrische auto’s stijgt. De gemeente wil het bestaande netwerk van oplaadpunten uitbreiden. Er zijn de afgelopen maanden drie nieuwe oplaadpunten gerealiseerd, een vierde volgt in juli en voor volgend jaar zijn er alweer 7 mogelijk nieuwe locaties. Wil je meer informatie of heb je zelf een idee voor een goede locatie voor een elektrische laadpaal? Dan kan je terecht bij Melvin ten Dolle of op de website van gemeente Zeist.

Energiebesparing en handhaving

Gemeente Zeist heeft de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) gevraagd meer aandacht te besteden aan de kansen voor energiebesparing bij bedrijven. Dit geeft invulling aan enkele van de doelstellingen van het landelijke Energieakkoord. Toezichthouders die bedrijven bezoeken zullen samen met de ondernemers inventariseren welke energiemaatregelen interessant voor het bedrijf zijn. Voor meer informatie, bekijk de factsheet van dit project.

Voorbeeldhuis Zeist Energiek

Het Voorbeeldhuis Zeist Energiek was t/m mei 2014 te bezoeken. Doel van het Voorbeeldhuis was om het besparen op je energierekening gemakkelijk en inzichtelijk te maken. Uitvoerende bedrijven lieten bijvoorbeeld zien hoe isolatie van dak, vloer en gevel in zijn werk gaat en wat voor besparing dit oplevert op de energierekening.

Bekijk de video's over het Voorbeeldhuis

Eerlijk voor mens en milieu

Zeist wil een Fairtrade Gemeente worden. Fairtrade betekent letterlijk eerlijke handel. Via eerlijke handel kun je genieten van een goed product en tegelijkertijd ontvangen de producenten in ontwikkelingslanden een leefbaar loon.

Om de eervolle titel van ‘Fairtrade Gemeente’ te behalen, moet de gemeente voldoen aan een aantal criteria.

fairtradezeist.nl

Kickstart your social impact

Hoe kan de kracht van de inwoners van de gemeente Zeist tussen de 20 en 35 jaar benut worden voor het verduurzamen van woningen en buurten? Dat was de centrale vraag, die twee projectteam van talentvolle jongeren hebben geprobeerd te beantwoorden binnen Kickstart your Social Impact van De Baak.

De Baak verbindt een team van werkzoekende jongeren aan maatschappelijke opdrachten. Om de jongeren relevante werkervaring te bieden en de kans te geven om hun netwerk te vergroten.

www.kickstartyoursocialimpact.nl

Stedennetwerk Stadslandbouw

De gemeente Zeist heeft zich aangesloten bij het Stedennetwerk Stadslandbouw.

Het Stedennetwerk Stadslandbouw is een landelijk netwerk van gemeentelijke pioniers in de stadslandbouw. Het biedt ruimte om te inspireren en richting te geven aan beleid. Het netwerk biedt een prikkelende leeromgeving voor ambtelijke professionals, die de lokale stadslandbouw verder willen helpen.

stedennetwerk-stadslandbouw.nl