Als Energieambassadeur ben je onderdeel van een netwerk van 20 ambassadeurs die verspreid over Zeist wonen en actief zijn. Wil je ook meedoen? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is het iets voor mij?

Vind je energie besparen belangrijk en zie je kansen in je buurt? Geef je op als Energieambassadeur!

Iedereen kan Energieambassadeur worden. Of je nu ervaren bent, of net komt kijken, je eigen huis hebt verduurzaamd of nog helemaal niet. Of een keertje iets wil doen of langdurig betrokken wil blijven. Kern is dat je je wil inzetten voor de verduurzaming van woningen in Zeist.

Dat kan op verschillende manieren. Je kunt meedoen aan de dingen die georganiseerd worden, zoals een isolatiecampagne of warmtescanner worden.

20160125132641

Maar misschien heb je zelf een goed idee. En wil je een informatieavond over duurzame opwekking organiseren, een collectieve inkoopactie opzetten of een bespaarwedstrijd initiëren.

Hoe doe ik mee?

Energieambassadeur worden is heel eenvoudig. Het gemakkelijkst is een mailtje te sturen naar charlotte@energieambassadeurszeist.nl
Zij neemt dan contact met je op om te onderzoeken wat je zou kunnen doen. Andere ambassadeurs ontmoet je op een van de bijeenkomsten of bij het initiatief waar je bij aanhaakt.

Ben je al een ambassadeur zonder zo genoemd te worden en wil je dat jouw initiatief op de kaart wordt gezet?
Neem dan ook contact met Charlotte op! Bellen kan ook: 0614535176

coordinatorEA

Wie organiseert dit?

Energieambassadeurs Zeist is een initiatief van het Samenwerkingsverband Energie Zeist. Dit is een groep bewoners, ondernemers en vertegenwoordigers van publieke organisaties (gemeente Zeist, ODRU, NMU) die zich inzet voor de verduurzaming van Zeist.

CYcMQPVUQAAyhID

Wat bieden we?

Als ambassadeur ben je onderdeel van een netwerk van ongeveer 20 ambassadeurs. In deze groep zit veel kennis over verduurzaming van woningen, die wordt uitgewisseld tijdens bijeenkomsten en workshops.

WattsNext10juli2013

De coördinator van de Energieambassadeurs ondersteunt je bij het uitvoeren duurzame activiteiten bij jou in de buurt.

Organiseer je al activiteiten die bijdragen aan energiebesparing of opwekking van particuliere woningen? Dan kan je een vergoeding aanvragen voor bijvoorbeeld de productie van flyers of de huur van een zaaltje.

Wat kan ik doen?

Warmtescanner worden
Als ambassadeur kan je de wijk in met de warmtescanner. Na een workshop van een avond en thuis een beetje oefenen, ga je op huisbezoek bij buurtgenoten. Met behulp van de warmtecamera onderzoek je hoe goed het huis geïsoleerd is. Je geeft tips en adviezen om de isolatie te verbeteren.

Je inzetten voor de isolatiecampagne
In Zeist staan veel woningen waar de warmte naar buiten vliegt. Door muren en vloeren te isoleren is veel winst te behalen, zowel financieel als qua comfort. Om dit onder de aandacht te brengen van woningeigenaren, zijn Energieambassadeurs uit drie wijken (Couwenhoven, Griffensteijn en Lyceumkwartier) betrokken bij de Isolatiecampagne. We zij altijd op zoek naar mensen die in hun eigen wijk aan de slag willen met dit thema.

201601211015101

Zelf een initiatief starten
Er zijn ambassadeurs die een Energiezuinige Huizenroute gaan organiseren, een collectieve inkoop van zonnepanelen op touw zetten of buurtbewoners bewust maken van hun gedrag door een stukje te schrijven in een bewonersblad. Alles mag en kan. Je kunt rekenen op de ondersteuning van de coördinator en van andere ambassadeurs. Want samen weten en kunnen we veel meer dan alleen!

Even voorstellen

Als beginnend energieambassadeur in Couwenhoven ga ik in gesprek met buurtgenoten om te ontdekken welke concrete mogelijkheden er zijn om in eigen huis energie te besparen en zelf energie op te wekken. Zo kunnen we onze energierekening verlagen en bijdragen aan een duurzamer wereld, met ook aandacht voor comfort, gezondheid en veiligheid.

IMG1036

Ik zou het mooi vinden als we binnenkort met een groepje energieambassadeurs in Couwenhoven aan de slag kunnen gaan!

Doede van Dijk

Wat vragen we?

Je hebt veel vrijheid om je betrokkenheid op jouw manier vorm te geven. Maar het hebben van goede contacten met je buurt –of deze willen leggen- is wel een voorwaarde.

Je kunt er zoveel tijd in steken als je wil –afhankelijk van het initiatief waar je je voor inzet- maar gemiddeld zal het je 1 à 2 avonden per maand kosten.

Je kunt er ook voor kiezen je inzet te beperken tot 1 initiatief. Ook hier zijn we erg blij mee! Natuurlijk hopen we dat je de smaak te pakken krijgt en je langdurig wil blijven inzetten. Maar dat hoeft niet.