Meer comfort, minder energiekosten

Logo Verbeter uw huis

VerbeterUwHuis.nl laat zien welke maatregelen het meest effectief zijn om je woning te verbeteren en de gasrekening omlaag te brengen.
Minder energiekosten, meer comfort en een beter milieu gaan prima samen.

verbeteruwhuis.nl

Snel een energiezuinig huis

Een upgrade naar een comfortabel huis dat z’n eigen energie opwekt. Binnen 10 werkdagen met gelijkblijvende woonlasten. Voor als je woont in een rijtjeshuis gebouwd tussen 1950 en 1980.

onshuisverdienthet.nl

Wie zit er achter Bleeve?

Vijftien gemeenten in de regio Utrecht werken hebben een samenwerkingsverband opgericht voor energiebesparing bij particuliere koopwoningen. Deze samenwerking heet U-thuis. Het gaat om de gemeenten: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist, ondersteund door de Regionale Omgevingsdienst ODRU en de NMU. Zij werken samen aan een programma dat ervoor moet zorgen dat steeds meer woningeigenaren bereid zijn te investeren in hun woning om deze duurzamer te maken.

U-thuis is voortgekomen uit het Landelijke Energieakkoord. Hiervoor werd van gemeenten gevraagd regionale energieloketten in te richten. De samenwerkende gemeenten hebben gekozen voor Bleeve als online energieloket. Bleeve is een onafhankelijke partij. Er wordt nog gewerkt aan het ontwikkelen van plaatselijke energieloketten in samenwerking met lokale initiatieven. 

www.u-thuis.nl

Verbeter je woning met de VVE

Duurzaam renoveren, zonnepanelen, een groen dak. Allemaal goed voor het milieu. Maar hoe regel je dat samen binnen je Vereniging Van Eigenaren?

vvecentraal.nl/duurzame-energie/

Financieren in VVE-verband

Als je samenwerkt met anderen in een VVE of een energiecoöperatie is het vaak moeilijk om financiering te vinden voor een project dat bijdraagt aan energiebesparing. Bijvoorbeeld voor het isoleren van een appartementencomplex of het samen plaatsen van zonnepanelen.
De provincie Utrecht en de Rabobank bieden specialistische hulp voor initiatiefnemers en kunnen helpen met een garantstelling.

provincie-utrecht-garantiefonds (PDF)

Wonen zonder energiekosten

Logo Huis vol energie

Comfortabel wonen zonder energiekosten: het is mogelijk door je woning energieneutraal te (ver)bouwen. Lees ervaringen van energiepioniers, die je voor zijn gegaan. Hoe meer energiepioniers hoe meer kennis en ervaring!

huisvolenergie.nl

Tips voor isoleren en besparen

Foto van het isoleren van een woning

Goede isolatie van je woning zorgt voor beter comfort en lage(re) energiekosten. En het is goed voor het milieu.

milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen

Lenen voor een duurzame verbouwing

Afbeelding Ik investeer slim

Als woningeigenaar kun je met deze lening investeren in een energiezuinige woning. Met deze lening kunt je onder andere dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, hoog rendement beglazing en energiezuinige kozijnen financieren. Investeer en bespaar slim!

ikinvesteerslim.nl

Je huis naar energie nul?

Afbeelding tv programma Ons huis verdient het

RTL4 maakte een tv-programma over de vernieuwing naar een energieleverend huis. Ons Huis Verdient Het laat zien hoe leuk, mooi en comfortabel wonen zonder energiekosten is. Wie doet het al en wat gebeurt er al in Nederland? In 2014 heeft de serie zo’n 2 miljoen kijkers gehad. De afleveringen zijn nu te bekijken op RTL gemist of via:

onshuisverdienthet.tv

Vakmensen vinden voor een duurzame verbouwing

Logo Meer met Minder

Sommige energiebesparende maatregelen kun je zelf nemen. Maar soms kun je het beter overlaten aan een vakman. Waar vind je een goede vakman voor het aanbrengen van isolatie of de aanleg van zonnepanelen, warmtepompen, ventilatiesystemen of zonneboilers? De bedrijven aangesloten bij Meer met Minder zijn gespecialiseerd in energiebesparing in woningen en kunnen je van begin tot eind begeleiden.

meermetminder.nl

Goed voor het milieu: een groen dak

Regenwater opvangen kan heel goed op het dak. Dit kan door het aanleggen van een groen dak: een dak begroeid met planten (Sedum). Een groen dak houdt door de beplanting veel regenwater vast.

zeist.allesduurzaam.nl/-groendak